Alergen Pokarmowy /F/

Badanie z krwi w kierunku alergii pokarmowych polega na oznaczeniu swoistych przeciwciał IgE skierowanych przeciwko alergenom obecnym w pokarmach. Jest to pomocne w diagnostyce nadwrażliwości na pokarmy, szczególnie w przypadkach reakcji alergicznych po spożyciu konkretnych produktów.
1. Białko jaja kurzego – f1   2. Brzoskwinia – f95   3. Dorsz – f3   4. Drożdże piekarnicze – f45   5. Dynia – f225   6. Gluten – f79   7. Jabłko – f49   8. Kakao – f93   9. Kazeina – f78   10. Kiwi – f84   11. Korzeń pietruszki – f86   12. Kukurydza – f8   13. Mąka pszenna – f4   14. Mąka żytnia – f5   15. Malina – f156   16. Mandarynka – f34   17. Marchew – f31   18. Mięso indyka – f284   19. Mięso kurczaka – f83   20. Mięso wieprzowe – f26  21. Migdał – f20   22. Mleko krowie – f2   23. Ogórek – f244   24. Orzech laskowy – f17   25. Orzech włoski – f16   26. Orzech ziemny – f13   27. Ovalbumin – f232   33. Owies – f7   28. Pomarańcza – f33   29. Pomidor – f25   30. Porzeczka – f171   31. Ryż – f9   32. Seler – f85   33. Soja – f14   34. Truskawka – f44   35. Ziemniak – f35   36. Żółtko jaja kurzego – f75   37. Żyto pyłki – f12

Obecnie brak komentarzy

Komentowanie jest zablokowane.